Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μαριονέτες οι βουλευτές

Η χθεσινή ψηφοφορία στη βουλή και η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου κατέδειξε για ακόμα μία φορά τη μικρότητα και ανεπάρκεια των κυβερνητικών βουλευτών (όχι ότι οι υπόλοιποι έχουν δείξει κάτι διαφορετικό).

Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν είναι τα θύματα της μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής, όπως θέλουν να παρουσιάζονται. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της πολιτκής αυτής και των τόσο σκληρών μέτρων που έχουν ληφθεί τον τελευταίο καιρό. Είναι γνωστό ότι οι βουλευτές είναι αυτοί, οι οποίοι νομοθετούν και ουσιαστικά επικυρώνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Έτσι λοιπόν, αν αυτοί είχαν σταθεί στο ύψος τους και είχαν πάρει στα σοβαρά το ρόλο τους ως εκπροσώπων των πολιτών, θα μπορούσαν καταψηφίζοντας κάποια μέτρα να βοηθήσουν στην αναζήτηση άλλων τρόπων αντιμετώπισης στης δύσκολης κατάστασης. Θα έδειχναν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πολίτες και ότι λειτουργούν υπέρ των πολλών. Η στάση τους όμως είναι τουλάχιστον ύποπτη. Το πιο ανώδυνο που μπορεί να φανταστεί κάποιος είναι ότι δεν αντιδρούν για να μη βρεθούν στη δυσμένεια του κόμματός τους και απωλέσουν κάποια στιγμή τη θέση τους και τα προνόμια που απορρέουν από αυτή.

Είναι αλήθεια απορίας άξιο, πώς αυτοί οι υπέρμαχοι της δημοκρατίας ανέχονται να λειτουργούν ως μαριονέτες, ως άτομα χωρίς πολιτική άποψη, ως άβουλα όντα. Οι φωνές και οι ψευτοδοιαμαρτυρίες κάποιων δεν έχουν καμία πολιτική ουσία αν δεν αποτυπώνονται στις ψηφοφορίες της βουλής.

Υ.Γ. Θετική, αν και καθυστερημένη, η στάση του βουλευτή κ. Β. Παπαχρήστου, που καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο και διαγράφηκε από το¨δημοκρατικό" κόμμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου