Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Δεν πείθει η Ντόρα

"Δημοκράτική Συμμαχία" το νέο κόμμα που ιδρύθηκε από τη Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως μπορέσαμε να διακρίνουμε από την ιδρυτική διακήρυξη, πρόκειται μάλλον για ένα κόμμα στη βάση του νεοφιλελευθερισμού που θέλει να τοποθετείται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος.
Σε συνέχεια της κομματικής παράδοσης στην Ελλάδα, έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα αρχηγικό, με τις γνωστές βέβαια υποσχέσεις για δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες στο εσωτερικό του.
Η ΔΗ.ΣΥ. έρχεται να εκφράσει κάτι νέο, κάτι που τουλάχιστον μέχρι στιγμής δε διαπιστώνουμε. Και αυτό το νέο καλείται, σύμφωνα με τη δομή του, να το εκφράσει πρωτίστως η ίδια η κ. Μπακογιάννη. Μία πολιτικός δηλαδή, η οποία στην έως τώρα πολιτική της διαδρομή αναλάμβανε πάντοτε ρόλους ανώδυνους για την πολιτική της εικόνα (δήμαρχος Αθηναίων, υπουργός εξωτερικών), περιμένοντας την εξασφαλισμένη, όπως υπολόγιζε, εποχή της αρχηγίας της στη Ν.Δ. Χάνοντας λοιπόν το παιχνίδι, αναζήτησε τη ρήξη με τη Ν.Δ.
Ιδρύει έτσι το νέο κόμμα ελπίζοντας σε ένα μελλοντικό ενεργό πολιτικό ρόλο. Φαίνεται δηλαδή ότι πρόκειται περισσότερο για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και όχι για την έκφραση μιας νέας πολιτικής πρότασης, έξω από το σημερινό σαθρό κομματικό σύστημα.
Μετά από τις πρώτες ουσιαστικές πολτικές κινήσεις του ΔΗ.ΣΥ., θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου